Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

уторак, 10. јул 2018.

Kuligre: Tražimo Najbolji Recept Bosanske Kuhinje: 104. Filidžan Pita


Fildžan pita

Testo

800 g brašna
400 ml tople vode
2 kašičice soli
Nadev
400 g praziluka
1 crveni luk
2 čena belog luka
po ukusu soli i bibera

Preliv

2 dl jogurta
1-2 čena belog luka


Priprema

Prosejati brašno i pomešati ga sa solju.Ostaviti ga da odmori dok spremate nadev.
Na mešavini ulja i maslaca propržiti prvo seckan crveni luk,pa kad zastakli dodati seckan praziluk i na listiće seckan beli luk.Pržiti dek da malo omekša,začiniti solju i biberom.
Testo podeliti tako da ima dovoljno loptica za tri kore.Ja sam za prvu i treću koru imala po 10 loptica,a za središnju,8,ovo je proizvoljno u zavisnosti od tepsije u kojoj ćete peći...
Loptice rasući oklagijom,pouljiti i složiti jednu na drugu.Poslednju ne mazati.Rasklagijati koru veličine pleha,pouljiti i staviti trećinu nadeva.Spremiti drugu koru od manjeg broja loptica i ponoviti postupak.Staviti je preko nadeva i rasući i treću koru,pa je staviti opet preko nadeva.
Celu koru premazati prelivom od jogurta i belog luka.Čašom vaditi krugove,a onda staviti pitu da se peče u dobro ugrejanu pećnicu,na 200 stepeni,da pita fino pocrveni...

Dijana Ademović
Subotica
Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer