Turn off for: Croatian
Venecuelanska salata
Sastojci
1/2 glavice zelene salate,200 g pilećeg belog mesa,1/2 avokada,2
kriške tost hleba,1 kašika balzamiko sirćeta,1 kašika meda,1/4
kašičice soli,maslinovo ulje
Priprema
Tost hleb premazati maslinovim uljem,posoliti,iseći na kocke i
rasporediti u pleh obložen pek papirom.Peći u zagrejanoj rerni na 200
stepeni dok ne postanu hrskave.Salatu iseći na rezance,a avokado na
kocke.Pileće meso začiniti po ukusu pa propržiti na vrelom ulju dok ne
porumeni sa svih strana,pa iseći na kocke.Na tanjir staviti zelenu
salatu,preko salate rasporediti avokado,pileće meso i kockice
hleba.Preliti mešavinom sirceta i meda.
Tost hleb premazati maslinovim uljem,posoliti,iseći na kocke i
rasporediti u pleh obložen pek papirom.Peći u zagrejanoj rerni na 200
stepeni dok ne postanu hrskave.Salatu iseći na rezance,a avokado na
kocke.Pileće meso začiniti po ukusu pa propržiti na vrelom ulju dok ne
porumeni sa svih strana,pa iseći na kocke.Na tanjir staviti zelenu
salatu,preko salate rasporediti avokado,pileće meso i kockice
hleba.Preliti mešavinom sirceta i meda.
Ivana Pešić
Нема коментара:
Постави коментар