Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

субота, 14. април 2018.

64. : Kuligre: Tražimo najbolji Recept Južne Amerike



Pileći Ražnjići

Nabolje je ražnjiće pripremiti sa pilećim belim mesom uz dodatak povrća, od ove kombinacije namirnica dobijamo savršen obrok.

Potrebno je:

500 g belog pilećeg mesa,
2 - 3 kašike maslinovog ulja,
3 čena belog luka,
2 kašike senfa,
50 ml belog vina,
so i biber,
čili papričica. 

Za prilog pripremiti:
šargarepu,
grašak,
papriku,
crni luk... 

Priprema:


Pripremljeno belo meso iseći na srednje kocke i ostaviti u marinadi koja se priprema od malo senfa, belog luka, ulja, belog vina i začina.

Beli luk isitniti i izgnječiti, dodati senf, belo vino, maslinovo ulje, so i biber. Dobro s jediniti sve sastojke, a zatim dodati komadiće belog mesa, sve dobro promešati da  meso dobro ,,upije,, marinadu. Pokriti činiju sa mesom providnom folijom i ostaviti u frižider najmanje 1 sat. Pre pečenja dobro ugrejati gril. Meso staviti na ražnjiće i lepo ga ispeći sa svih strana. Prethodno blanširano povrće šargarepu i grašak (to je delimična obrada namirnica vrelom vodom u periodu od jedan do pet minuta koje se kuva na temperaturi od oko 90 ºC) negde na sredini pečenja mesa ubaciti takođe na gril i povrće. Pored ukusnih pilećih ražnjića dobićemo i odlično grilovano povrće. Crni luk iseći na tanje kolutove i baciti ih na gril.
Pečene ražnjiće servirati uz grilovano povrće i sezonsku salatu, sve bogato začiniti svežim peršunom i poslužiti. Ne mora se uvek odlaziti u lokalni restoran da bi uživali u ražnjičima sa roštilja. Možemo mi to i sami...

Tatjana Stojanović
Bela Palanka

Нема коментара:

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer