Argentinski koh od narandže
Za recept je potrebno:
5 jaja
200 grama šećera
200 mililitara slatke pavlake (ja sam stavila pavlaku za kuvanje)
oko 100 mililitara ulja
200 grama kukuruznog brašna
200 grama običnog belog brašna
150 grama mlevenih lešnika
150 grama mlevenih oraha (u originalnom receptu idu bademi)
1 kesica praška za pacivo
1 kesica vanilin šećera
rendana kora od 1 narandže
Koh:
3 veće narandže (sok)
4 dcl. vode
150-200 grama šećera
Priprema: Jaja umutete sa šećerom u gustu smesu. Dodajte slatku pavlaku, ulje, vinilin šećer, rendanu koru od narandže i lagano promešajte
Obe vrste brašna prosejte i pomešajte sa praškom za pecivo. U brašno dodajte mlevene lešnike, mlevene orahe i promešajte. Pripremljenu smesu od brašna sipajte u smesu od jaja i sve lagano promešajte. Mešajte varjačom da se smesa ujednači. Pripremljenu smesu sipajte u pleh i ravnomerno rasporedite. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 250 minuta. Da li je kolač pečen proverite čačkalicom. Pečen kolač izvadite iz rerne, ostavite na sobnoj temperaturi da se prohladi.
Dok se kolač peče pripremite sirup: Narandže iscedite i sok sipajte u šerpicu u kojoj ste dodali vodu i šećer. Stavite na vatru da provri a kada provri kuvajte još 5 minuta. Šerpicu sklonite sa vatre i ostavite da se i sirup prohladi.
Prohlađen sirup prelijte preko prohlađenog kolača.
Ostavite nekoliko sati da da odstoji a onda secite i poslužite sa šoljicom kafe.
Adilja Hodža
Нема коментара:
Постави коментар