Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

четвртак, 12. април 2018.

59. Kuligre: Tražimo najbolji Recept Južne Amerike


Turn off for: Croatian
Abobora recheada

Potrebno je:

  • 3 šarene tikvice-bundevice
  • 450 g pilećeg mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 1/4 kašičice rendanog đumbira
  • 1 prstohvat cimeta
  • po ukusu soli
  • po ukusu bibera
  • 1 kašičica rendanog parmezana

Za posipanje:

  • malo parmezana
  • malo svežeg vlašca

Priprema,Na maslacu pržiti seckan crni luk, kad omekša, ubaciti đumbir, pržiti kratko, a onda dodati mleveno pileće meso. Začiniti po ukusu, dodati i prstohvat cimeta. Kratko pržiti, pa skloniti sa vatre. Umešati parmezan.



Bundevicama otkloniti "šeširić" i ostaviti na stranu. Kašikom izvaditi semenke. Možete malo posoliti mesnati deo tikvica, pa okrenuti na papirnati ubrus da se ocedi višak tečnosti. Napuniti ih mesom i staviti u pleh obložen pek papirom.
Podgrejati rernu, "šeširiće" staviti sa strane, pored tikvica, pa peći dvadesetak minuta otkriveno, a onda ih poklopiti i ostaviti još desetak minuta. Pečene bundevice posuti sa malo seckanog vlašca i parmezanom. Poslužiti toplo.
Dijana Ademović
Subotica
Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer