Turn off for: Croatian
Abobora recheada
Potrebno je:
- 3 šarene tikvice-bundevice
- 450 g pilećeg mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 1/4 kašičice rendanog đumbira
- 1 prstohvat cimeta
- po ukusu soli
- po ukusu bibera
- 1 kašičica rendanog parmezana
Za posipanje:
- malo parmezana
- malo svežeg vlašca
Priprema,Na maslacu pržiti seckan crni luk, kad omekša, ubaciti đumbir, pržiti kratko, a onda dodati mleveno pileće meso. Začiniti po ukusu, dodati i prstohvat cimeta. Kratko pržiti, pa skloniti sa vatre. Umešati parmezan.
Podgrejati rernu, "šeširiće" staviti sa strane, pored tikvica, pa peći dvadesetak minuta otkriveno, a onda ih poklopiti i ostaviti još desetak minuta. Pečene bundevice posuti sa malo seckanog vlašca i parmezanom. Poslužiti toplo.
Dijana Ademović
Subotica
Нема коментара:
Постави коментар