Tres leches cake - Kolač "Tri mleka"
Testo:
6 jaja
300gr. šećera
300gr. brašna
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
1/2 kašičice ekstrata vanile
Preliv:
1l mleka
750ml. slatke pavlake
250ml. kondenzovanog mleka
Karamel bpreliv:
300gr. šećera
170ml. vode
230ml. slatke pavlake
2 kašike maslaca
Prstohvat soli
Postupak pripreme:
Odvojiti belance od žumanca.
Belance umutit u čvrst šne pa dodati jedno po jedno žumance.
Zatim, dodati brašno i prašak za pecivo lagano varjačom sjediniti.
Peći u zagrejanoj rerni 20-25min na 180C.
Pečeno testo ostaviti da se ohladi tj da bude mlako.
U međuvremenu pomešati slatko i kondenzovano mleko, a slatku pavlaku sipati u pleh u kome se pekla kora.
Koru izbockati viljuškom na newkoliko mesta i spustiti je u plek sa slatkom pavlakom.
Zatim koru preliti mešavinom slatkog i kondenzovanog mleka i ostaviti u frižider nekoliko sati da se dobro ohladi.
Uposudu sipati šećer i vodu i na tioj vatri kuvati dok nse šećer ne istopi.
Povremeno promešati ili protresti posudu.
Zatim dodati slatku pavlaku neprestano mešajući dok se svi sastojci ne sjedine.
Skloniti sa ringle, dodati bmaslac i mešati dok se ne istopi.
Ostaviti da se ohladi pa ga preliti preko kolača.
Snežana Kitanović
Нема коментара:
Постави коментар