Latino kolač
Potrebno je:
- 500 g krompira
- 500 g banana
- 500 ml mleka
- 3 vanilin šećera
- 100 g šećera
- 150 g omekšalog putera
- 3 kašike ruma
- nekoliko kašika džema od kajsija
- 3 jajeta
Krompir oljuštiti, oprati i iseći. Banane oljuštiti i iseći na kockice.
Krompir i banane staviti u lonac i preliti mlekom, kojem je dodat vanilin šećer. Kuvati dok sve ne omekša. Komadiće krompira i banana dobro ocediti, samleti u blenderu i ostaviti sa strane. Zagrejati pećnicu na 180 C. Umutiti puter penasto, dodati šećer i jaja i mutiti da masa postane penasta. Dodati rum, pa smesu sjediniti sa pireom od krompira i banana. Ujednačiti smesu.
Džem ugrejati na laganoj vatri i preliti kolač. Ostaviti da se dobro rashladi i seći.
Dijana Ademović
Subotica
Нема коментара:
Постави коментар