Scroll down for Recipe in English
Volim palentu. I slanu i slatku i kuvanu i pečenu. A ako ste se zapitali kakav sad džem od slanine, pojma nemam tako to ovde zovu. Može se jesti i kao namaz na hleb, valjda zato. Kako god zaista je ukusan!
Kobasice su domaće , govedje. Pravila sam i sos od luka i pržila sam paprike uz to.
Sastojci
Palenta
300 gram kukuruznog sitnog brašna
1/4 šolje pavlake
300 ml mleka
so , po ukusu
Džem od slanine
300 g slanine, isečene na komadice
1 crveni luk, iseckan
4 čena belog luka, usitnjenog
1/4 šolje vinskog sirćeta
1 1/2 Kašika šećera
2 šolje bistre govedje supe
so i biber po ukusu
Priprema
Džem od slanine
Iseckanu slaninu sipamo u dobro zagrejan tiganj, pa smanjimo temperaturu. Kad se salnina isprži i dobije lepu zlatnu boju , izvadimo iz tiganja
U istom tiganju na msti koju je slanina odpustila prodinstamo beli i crni luk, pa vratimo slaninu, dodamo šečer, sirće , i 1 šolju bistre govedje supe. pobiberimo i posolimo. Krčkamo oko sat vremena pa dodamo i drugu šolju govedje supe.Krčkamo još sat vremena pa pustimo d ase ohladi. Možete jesti tako ili u blenderu malo izblendovati.
U dobro zatvorenoj teglici možete u frižideru čuvati nedelju dana.
Ukusan je uz meso, burgere kao namaz na hrskav hleb....
Polenta
Pustimo zasoljeno mleko da provri pa polako mešajući uspemo kukuruzno brašno. Pri kraju dodamo
pavlaku . Ako koristite sitno kukuruzno brašno ovo je gotovo za oko 5 minuta
*************************************************************
Polenta, sausages and bacon jam
I love polenta, not only cooked but also fried or sweetened. We realy eat it on a regular basis.
Ingredients
Polenta
300 g polenta flour
1/4 cup cream
300 ml milk
salt, to taste
Bacon Jam
- 1lb smoked bacon, sliced into small pieces (or use regular bacon and liquid smoke)
- 4garlic cloves, chopped
- 1medium red onion, slicedp
- 3tablespoons brown sugar
- 1⁄4cup apple cider vinegar
- 2 cups beef stock
- salt and pepper, to taste
Create
Bacon Jam
Use with burgers , meat or on chunky bread
Polenta
Bring the milk to boil . Add salt, to taste. Pour slowly polenta into the milk , stirring. Add cream . Keep stirring if you need fine corn flour it will take only 5 minutes for polenta to be ready.
Fry good quality sausages. i used handmade chunky beef sausages. Also made some onion sauce and fried some peppers.
Нема коментара:
Постави коментар