Turn off for: Croatian
Aijaco Colombiano –Kolumbijska pileća supa sa krompirom
Svaki region Kolumbije ima svoje specijalitete i karakteristična jela.
U glavnom gradu Bogoti, Aijaco je omiljeno jelo.
Postoje različite verzije Aijaco, ali glavni sastojci su uvek piletina , tri vrste krompira i kukuruz.
Ovoj supi se dodaje i biljka guascas, koja joj daje posebnu aromu.
*Ovo jelo je malo modifikovano, jer se određeni sastojci ne mogu nabaviti u Srbiji.
Potrebni sastojci:
1 pileće grudi (bez koske)
1 pileću kocku za supu
2 klipa kukuruza
2 glavice crnog luka
1 beli krompir
1 crveni krompir
1 batat, narandžasti
1 šargarepa
So i biber po ukusu
Šoljica obarenog jasmin pirinča
Peršun
1 grančica selena
Postupak pripreme:
U lonac staviti piletinu, klipove kukuruza, pileću kocku crni luk, peršun i grančicu selena, so i biber.
Naliti vodom i kuvati na tihoj vatri 45min.
Kada je piletina kuvana izvaditi je kao i crni luk.
Dodati krompir i šargarepu i nastaviti sa kuvanjem još oko 45-1h na tihoj vatri.
Piletinu iseckati na komade i vratiti u lonac sa supom.
U činiju sipati kuvani pirinač, staviti po komad krompira, komade isečenog kukuruza, crni luk isečen na četvrtine i komade piletine. Sve preliti supom i posuti seckanim peršunom.
Snežana Kitanović
Нема коментара:
Постави коментар