BURITOS
Potrebno za kukuruzne tortilje :
150 gr kukuruzno brašno
2 jajeta
2 pune kašike brašna
250 ml mleka
50 ml kisela voda
prstohvat sode bikarbone
prstohvat soli
Potrebno za burritos :
1 komad belo meso
200 gr kačkavalj
2 struka mladi luk
8 listova mesnate slaninice
1 kašičica senfa
1/2 kašičice kari
čili po ukusu
po ukusu soli
1/2 kašičice biber
100 gr kisele pavlake
3 kašika ulja
1 glavica crni luk
2 čena beli luk
100 gr kukuruza šećerca
3 sveže paprike(različitih boja)
Priprema :
Umutiti jaja penasto a zatim mleko,kiselu vodu,kukuruzno brašno,belo brašno.Sve izmiksati a zatim dodati malo soli i prstohvat sode bikarbone.Pržiti tortilje na laganoj vatri, sa jedne i druge strane nekoliko minuta ,sa vrlo malo ulja.Ređati jednu preko druge.Od ove smese izađe 8 tortilja.
Na malo ulja propržiti sitno sečen crni luk.Kad blago zarumeni dodato uzgnječen beli luk a zatim kockice belog mesa.Prziti dok meso ne uhvati lepu rumenu boju.Dodati papriku isečenu na trake i kukuruz šećeras.Naliti sa 1 dl vode,poklopiti i pustiti da se krčka 5 minuta.Za to vreme slaninicu iseći na manje kocke i propržiti na suvom teflon tiganju,izvaditi na ubrus da upije višak masnoće.
Meso posoliti,pobiberiti,dodati kari,čili,kašičicu senfa i kiselu pavlaku.Sve izmešati,da se sjedine sastojci,dodati i prepženu slaninicu.
Na tiganj staviti jednu tortilju,posuti rendanim kačkavaljem,dodati meso sa povrćem,isečen mladi luk,ponovo izrendan kačavalj i na kraju pritisnuti drugom tortiljom.Peći prvo sa jedne strane na vrlo slaboj vatri,dok kačkavalj se ne otopi i poveže ostale sastojke a zatim rešetkastom kašikom prevrnuti tortilje i dopeći onu drugu.
Postupak ponoviti još 3 puta.
Služiti sa zelenom salatom.
Prijatno !
Suzana Mitić
Нема коментара:
Постави коментар