Bombocado
Potrebno je
4 jajeta
250 g šećera
500 ml mleka
200 ml kondenzovanog mleka
2 kašike brašna
200 g palente
50 g kokosovog brašna
3 kašike rendanog parmezana
2 kašike otopljenog i ohlađenog maslaca
1 prašak za pecivo
šećer u prahu za posipanje
Priprema
Izmiksati cela jaja sa šećerom,pa dodati palentu,brašno pomešano sa praškom za pecivo,obe vrste mleka,maslac,kokosovo brašno i rendani parmezan.Četvrtasti pleh podmazati maslacem i pobrašniti,pa sipati smesu koja je poprilično tečna,ali tako treba da bude.Peći na 180 stepeni dok test čačkalicom ne pokaže da je suv.Ostaviti da se hladi bar sat vremena,a onda rezati na kocke i posuti šećerom u prahu.
Dijana Ademović
Subotica
Нема коментара:
Постави коментар