Kod nas se zove Gulaš u bundevi a kod Argentinaca Govedina kuvana u bundevi
Sastojci
2manje bundeve
800 g junećeg mesa
3 glavice crnog luka
1 šargarepe
1 ljuta papričica
po ukusu so
po ukusu biber
po ukusu slatka i ljuta začin
Priprema
Bundeve izdubiti, premazati sa malo ulja, dodati malo soli i biber, ja sam stavila sečuansku so za začinima. Očisćene polutke bundeve peću u rerni na 200 stepeni 20 minuta.
Luk sitno iseckati, dodati ljutu svežu papriku, šargarepu i dinstati na laganoj vatri na ulju. Zatim dodati meso i dinstati 15 minuta. Dodati so, biber, suvi biljni začin, alevu i ljutu papriku i sve fino izmešati i naliti vodom. Krčkati na laganoj vatri oko 2 sata i pri samom kraju dodati seckani beli luk. U polutke bundevi servirati kuvano meso i zapeći u rerni oko 10 minuta .
Dijana Popović
Нема коментара:
Постави коментар