Pileće šnicle na argentinski način
Sastojci
800 g pilećeg belog mesa,500 ml soka od paradajza,200 g prezli,1 veća
glavica crnog luka,100 g brašna,3 jajeta,2 čena belog luka,300 g
kačkavalja,1 kašičica belog luka u prahu,1 kašičica origana,1 kšsičica
bosiljka,1 kašičica šećera,2 kašike rendanog parmezana,ulje,so,biber
Priprema
Izdinstati crni luk,dodati sitno seckan beli luk i sok od
paradajza.Promešati,dodati šećer,bosiljak,biber,so i kuvati 15 minuta.
Umutiti jaja,a prezle pomešati sa belim lukom u prahu,origanom i
parmezanom.Svaku šniclu uvaljati u bračno,umućena jaja pa u mešavinu
prezli i začina.Pržiti ih na zagrejanom ulju sa svake strane po dva
minuta.
Polovinu sosa od paradajza sipati u vatrostalni sud,preko poredjati
pohovane šnicle,preliti ostatkom sosa i posuti rendanim
kačkavaljem.Peći na 200 stepeni 15-ak minuta..
Izdinstati crni luk,dodati sitno seckan beli luk i sok od
paradajza.Promešati,dodati šećer,bosiljak,biber,so i kuvati 15 minuta.
Umutiti jaja,a prezle pomešati sa belim lukom u prahu,origanom i
parmezanom.Svaku šniclu uvaljati u bračno,umućena jaja pa u mešavinu
prezli i začina.Pržiti ih na zagrejanom ulju sa svake strane po dva
minuta.
Polovinu sosa od paradajza sipati u vatrostalni sud,preko poredjati
pohovane šnicle,preliti ostatkom sosa i posuti rendanim
kačkavaljem.Peći na 200 stepeni 15-ak minuta..
Ivana Pešić
Нема коментара:
Постави коментар