Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

субота, 24. март 2018.

Kuligre : Tražimo najbolji recept Južne Amerike 5


Buritosi sa pečenjem i enčilada sosom

Sastojci:

- 60 ml maslinovog ulja
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 300- 400 g pečenja
- 300 g kačkavalja
- 1 pakovanje tortilja
- soli, bibera- po ukusu.

Za enčilada sos:


- 50 ml maslinovog ulja
- 2 kašike brašna
- 1 kašika aleve paprike( ili čilija, ako volite ljuto)
- 220 g paradajz sosa
- 400 ml vode
- 1 čen belog luka
- soli- po ukusu.
Vreme pripreme: 30 minuta
Vreme pečenja: 20 minuta


Priprema:

Najpre pripremiti sos: na maslinovom ulju propržiti brašno i alevu papriku( ili čili prah). Zatim
dodati paradajz sos i vodu i ostaviti da se ukrčka do željene gustine. Na kraju dodati začine po
ukusu.
U tiganj na zagrejano ulje staviti crni luk da se prži. Nakon par minuta, dodati mu beli luk sitno
iseckan. Propržiti malo, pa dodati pečenje iseckano na komadiće. Pržiti nekoliko minuta, pa
dodati oko polovine pripremljenog enčilada sosa. Kratko propržiti, pa skloniti sa vatre i
prohladiti. Uzeti tortilju, premazati je sosom, preko staviti pripremljeni fil sa mesom, pa uviti
tortilju. Najpre presaviti bočne strane, a zatim formirati rolnicu. Postupak ponavljati dok se
materijal ne potroši. Pripremljene tortilje poređati u podmazanu vatrostalnu činiju, preliti ih
preostalim enčilada sosom i posuti kačkavaljem. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni
oko 20 minuta ili dok ne dobiju lepu zlatnu boju.

Autor : Sandra Stojiljković Cvetković

Нема коментара:

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer