Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

субота, 24. март 2018.

Kuligre : Najbolji Recept Južne Amerike 4



Sastojci
  • 6 belanaca
  • 6 žumanaca
  • 100 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 200 g brašna
  • 1/2 kesice praška za pecivo
Preliv
  • 400 ml slatke pavlake
  • 350 ml kondenzovanog mleka
  • 800 ml mleka
Karamel
  • 300 g šećera
  • 300 ml slatke pavlake
  • malo mlevenih oraha za ukras
Način pripreme
Belanca odvojiti od žumanaca, pa sa šećerima umutiti u čvrst šlag. Potom dodavati jedno po jedno žumance i izmiksati.
Špatulom umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo, pa izliti u pleh obložen pek papirom. Peći na 180 stepeni 20.tak minuta. Izvaditi patišpanj iz pleha i izbockati ga sa obe strane.
Slatku pavlaku zagrejati i sipati u pleh.Vratiti patišpanj u pleh, s tim da sad donja strana bude gore. Obično mleko i kondenzovano zagrejati i preliti preko. Patišpanj će ga brzo upiti.
Za to vreme spremiti karamel preliv. Na laganoj vatri otopiti šećer,pa dodati slatku pavlaku. Kuvati na laganoj vatri da se sve lepo otopi.
Preliti preko kolača koji je upio preliv. Malo prohladiti,pa posuti orasima.Ovo nije neophodno, ja sam htela da ga malo ukrasim, ali nije bilo potrebe, no, ja volim orahe…
Kolač staviti u frižider, pa seći na kocke.
Dijana Ademović


Subotica
Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer