GALINHADA
Brazilski pileći rižoto
Sastojci
1veće pile
3 čena belog luka
2 glavice crnog luka
1 šoljica pirinča
1 kašika šafrana
lovorov list
šoljica kukuruza
šoljica graška
1 veća šargarepa
Za marinadu mesa:
1 limun(sok)
1 kašičica soli
1 kašičica bibera
maslinovo ulje
1 kašika kurkume
Priprema
Meso iseći na komade staviti u činiju i dodati so, limunov sok, so, ulje, biber i kurkumu. Promešati i staviti meso u frižideru 1 sat.
U veću šerpu propržiti crni i beli luk sitno iseckane, dodatii iseckanu šargarepu,kukuruz ,grašak, dodati i kocku za supu. Dinstati 5 minuta pa dodati marinirano meso . Preliti vodom dodati i lovorov list, biber i šafran. Sipati u vatrostalnu činiju i peći 30 minuta.
Sladjana Ščekić
Нема коментара:
Постави коментар