Piletina u čili sosu
Sastojci
2 kašike aleve paprike,1 kašičica belog luka u prahu,2 kašičice
bibera,1 kašika mlevenog kima,1 kašika ljute aleve paprike,500 g
pilećeg belog mesa,250 g makarona,ulje
SOS: 6 paradajza,2 crvene ljute papričice,1 zelena ljuta
paprika,peršun,1 kašika žutog šećera,3 kašike vinskog sirćeta
Priprema
Sve sastojke za sos staviti u blender,usitniti,zčciniti po ukusu i
ostaviti na stranu.Pomešati slatku i ljutu alevu papriku,beli luk u
prahu,biber i kim pa u to uvaljati pileće belo meso,pa ga ispžziti na
zagrejanom ulju.Obariti makarone,ocediti i rasporediti u posudu za
serviranje,preko staviti meso i preliti sosom.
Ivana Pešić
Нема коментара:
Постави коментар