Pollo Arvejado
Potrebno je
belo pileće meso,2 kom
grašak 500 g
crni luk 1
šargarepa 2 kom
1 krompir
po ukusu soli i belog bibera
1 kašičica belog luka u granulama
1 kašičica dimljene paprike
1 kašika gustina
malo začina za piletinu
malo svežeg vlašca
1 dl belog vina
Priprema
Belo pileće meso začiniti po ukusu, iseći na kocke i staviti na ražnjiće.Na mešavini naslinovog ulja i maslaca ispržiti ih da fino porumene i odložiti na topao tanjir.Na istoj masnoći ispržiti crni luk da zastakli,dodati šargarepu sečenu na kocke i pržiti da omekša.Sad ubaciti grašak i kratko propirjati,a onda i krompir sečen na kocke.Začiniti,zaliti bujonom i vinom i ostaviti da kuva.Kad alkohol ispari,dodati gustin razmućen u malo bujona,poprašiti dimljenom paprikom,još malo krčkati na tihoj vatri do željene gustine.Utanjir sipati varivo i staviti po dva pileća ražnjića.Ukrasiti svežim vlašcem.
Dijana Ademović
Subotica
Нема коментара:
Постави коментар