REBARCA & BAKED PRIME RIB
Potrebno:
1 1/2-2 kg svinjskih rebarca
Marinada:
600ml mleka
saka lisća nane
saka lisća bosiljka
1 grančica ruzmarina
4 čena belog luka
1 kašičica chili (ljute) paprike
2 kašičice senfa
1 kačičica soli
1 kačičica bibera
1/4 kašičice pimenta
2 vrsne kašike mango chutney-a
Priprema:
Rebarca oprati,pustiti da se ocede.
Napraviti marinadu od svih navedenih sastojaka,ruzmarin,listiće nane i bosiljka nacepkamo,beli luk usitnimo,dodamo mango chutney,senf,soli,bibera, paprike,piment,mleka.Marinadu utrljamo u rebarca i preko njih,ostavimo oko tri sata da odstoji.Peći na 160c prekrivene pek papirom oko 1h30'.Na ovoj temperaturi,rebarca ce pustiti svoju masnoću,pa nije potrebno dodavati mast ili ulje.Rebarca jednom okrenuti da se ravnomerno ispeku,a povremeno proveriti viljuskom da li su gotova,jer vreme pečenja zavisi od vaše rerne.Kombinacija sa kuvanom šargarepom i mladim krompirićima je dovoljna za gurmanski ručak.
Marina Jevtić
Нема коментара:
Постави коментар