Potrebno:
500gr pilećih krilaca sa batačićima
1/2 struka praziluka
1 šargarepa
Sos:
2 kašičice chili (ljute) paste sa kikirikijem
2 kašike mango chutney-a
3 kašike dark soy sauce
1 dobra kašičica pikant senfa
Priprema:
Krilca nožem odvojiti od batačića.Sve namirnice za sos fino pomešati, umakati i oblagati svaki komad piletine posebno.
Ostaviti u posudi prekrivenoj providnom folijom,u frižideru 1-2 sata.Na tiganj poslagati praziluk isečen na kolutove,preko njega šargarepu isečenu na kolutove.Krilca izvaditi iz frižidera,slagati parče po parče preko šargarepe.Doliti času vode,poklopiti tiganj alu folijom,dinstati na srednjoj temperaturi oko 20 minuta.Potom skinuti foliju,dinstati još 10-tak minuta da izvri ostatak tečnosti i krilca postanu lepljiva.Servirati toplo.
Ostaviti u posudi prekrivenoj providnom folijom,u frižideru 1-2 sata.Na tiganj poslagati praziluk isečen na kolutove,preko njega šargarepu isečenu na kolutove.Krilca izvaditi iz frižidera,slagati parče po parče preko šargarepe.Doliti času vode,poklopiti tiganj alu folijom,dinstati na srednjoj temperaturi oko 20 minuta.Potom skinuti foliju,dinstati još 10-tak minuta da izvri ostatak tečnosti i krilca postanu lepljiva.Servirati toplo.
Нема коментара:
Постави коментар