Batak punjen maslinkama, šampinjonima, narandžom i slaninom
Potrebno:
1 batak
1 karabatak
Fil:
50gr seckane slaninice
3 šampinjona
4 -5 maslinki
30 gr kackavalja
1 celo jaje
2 čena belog luka
1/2 seckane narandze
1/2 kašicice mlevenog pimenta/najkvirc
1/2 kašičice soli
Priprema:
Batak i karabatak pažljivo skinuti sa koske i voditi računa da zadrže svoj oblik.Nožem za filetiranje raseći meso po dužini i filovati.Za fil pripremiti sve potrebne sastojke-sitno sečene,pomešati umućeno jaje,pa pažljivo filovati.Batak zatvoriti i "ušiti"čačkalicama.Tako uraditi i sa karabatakom,uviti svaki komad u alu foliju i staviti na pleh.Peći u zagrejanoj rerni na 160c oko 35 minuta(rerna sa ventilatorom).Prohladjeno meso izvaditi iz folije i servirati posebno ili uz prilog po želji.
Нема коментара:
Постави коментар