петак, 10. март 2017.

Bobanova Torta * Bobans Cake


Scroll down for Recipe in English

Jede mu se nešto slatko. Bobanu. Ok , šta? Pa nešto kao Tiramisu. Nemam maskarpone ni vremena da ga sama napravim. Imam krem sir. Može ali da nije čizkejk.
Ok onda tiramisu sa krem sirom, a da ne naljutimo one koji strogo prate da je naziv kolača naročito ovih svima poznatih , isključivo sa sastojcima tradicionalnim, neka bude Bobanova Torta. Nije da se uvek toga pridržavam, naprotiv ali nemam volje ni vremena za objašnjavanje. Tortica je super , kremasta , pomalo hrskava zbog piškota i pomalo kiselkasta zbog komadića svežeg ananasa koji sam takodje ubacila. Samo je malo nezgodna, jer se ne seče baš lepo za slikanje.

Sastojci

300 g krem sira
100 g smedjeg šećera
500 ml slatke pavlake
3  Kašike omekšalog putera
36 piškota
 Oko 500  ml jake kafe ( ja sam koristila instant moku sa kokosom)
Oko 100 g rendane tamne čokolade
200 g ananasa u komadićima
Ja sam posipala sa malo usitnjenih pistacija koje sam imala od nedeljne baklave



Priprema
Umutimo fil sa krem sirom, pavlakom, puterom i šećerom

Napravimo rastvor kafe
U to umačemo piškote ( ovde se zovu damini prsti)?. Ne previše tek kratko sa jedne i druge strane
Slažemo red piškota, red fila , pospemo rendanom čokoladom, pa red ananasa.

Tako dok istrošimo sve sastojke.
Poslednji red je fil , posut čokoadom i mrvljenim pistacijima



Ostavimo u frižideru da stoji nekoliko sati, ko nema Bobana , može i preko noći

*********************************

Bobans Cake

He craves something sweet, something like Tiramisu. Have no mascarpone at home and no time to prepare it. I do have cream cheese. Ok but no cheesecake.

Ok than tiramisu with cream cheese. And not to provoke discussions from traditionalists who would say this is not Tiramisu, we will call it Boban's Cake.

Ingredients

300 g cream cheese
100 g brown sugar500 ml cream
30 g butter
100 g fresh pineapple in chunks
36 lady fingers
500 ml strong coffee ( I used  instant coconut mocha)
100 g grated chocolate
I also sprinkled some ground pistachio on top, which remained from baklava on Sunday.

Prepare

First, make the cream filling.
Combine cream cheese, cream, sugar, and butter and mix well.

Make coffee and dip ladyfingers in it, but very short as those get soggy, quickly
Start making layers in the bowl wit it, then add cream filling than pineapple chunks and then grated chocolate.
Repeat till u use all ingredients. Last one to be cream filling. Sprinkle with chocolate and ground pistachio

Leave it in the fridge for a couple of hours. If you don't have Boban best is overnight

Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer