Nešto fino iz Libanona za doručak. Sa parčetom prženog hleba, ukus je fantastičan.U receptu se traži sušena nana, ja sam koristila svežu jer je imam jako mnogo u bašti.
Recept za Laban Mutboukh ( kuvani jogurt) možete pogledati OVDE
Sastojci
2 šolje Laban Mutboukh
3 ćena iseckanog belog luka
1 kašičica soli
1 kašičica bibera
2 kašičice sušene, mlevene nane
14 šolje masla ili otopljenog ulja od kokosa
6 jaja
Priprema
Iseckani beli luk izmešamo sa solju i mlevenom suvom nanom.
Zagrejemo puter ili kokosovo ulje i dinstamo beli luk oko 5 minuta
Sada sipamo kuvani jogurt u jednu vatrostalnu posudu ili kao ja u rameskine
Razbijemo na to jaja, pazimo da žumance ostane celo
Sipamo mešavimu belog luka na to i pečemo oko 20 minuta u rerni na 180s stepeni C
***************************************
Laban Bil Bayed , Eggs cooked with Yogurt in garlic sauce
Nice Lebanese breakfast dish. Never cooked yogurt till now for this dish. The recipe is HERE.
I made it in individual ramekins and because I have a plenty in the garden I used fresh mint.
This dish is divine with toasted piece of sourdough bread
Ingredients
- 2cups laban mutboukh
- 3 clovest garlic, crushed
- 1tsp salt & pepper
- 2teaspoons dried mint
- 1⁄4cup clarified butter or coconut butter, melted
- 6eggs
Create
Нема коментара:
Постави коментар