субота, 22. октобар 2016.

Salata od pasulja i tahinija * Salad with beans and tahini




Scroll down for Recipe in English

Salata od pasulja i tahinija

Ovaj recept sam videla u jednom od mojih novih Srpskih Kuvara: Svetogorski Kuvar. 
Veoma interesantan i inspirativan kuvar, koji se bazir ana vegeterijanskoj kuhinji i recepti su zaista fantastični


Sastojci

1/2 kg pasulja
2 glavice crnog luka, iseckanog
2 čena belog luka,iseckanog
origano
peršun, iseckan
maslinovo ulje
2 limuna, sok
mleveni biber
so
2 Kašike Tahinija*





Priprema

Za ovaj recept morate izabrati pasulj, koji nema debelu koru, brzo se kuva i neprosišpa svoju unutrašnjost kad mu opna pukne
Ja sam koristila Borletti pasulj

Kuvajte ga u slanoj vodi.Kada pasulj provri, procedite ga

U manajoj posudi pripremite preliv.Umutite tahini s alimunovim sokom. Po ukusu dodajte so i maslinovo ulje.
Kada je pasulj skuvan, prospite svu vodu, a pasulj prelijteovim sosom. Ostale sastojke, dodajte sirove, kao garnirung

*Tahini

Ja sam koristila gotov tahini, mada ga često i sama pravim, ovako:

Sastojci
1 šolja susama
3 Kašike ili više devičanskog maslinovog ulja

Od ovoga dobijete 3/4 šolje tahinija



Priprema

U većem tiganju sa debelim dnom(tučani je idealan za ovo), sipamo susam na visokoj temperaturi .Pržimo stalno mešajući. Susam lako zagori.

Kada je ispžen imaće lepu zlatno braon boju.
Ostavimo da se ohladi pa ga sipamo u blender.
Počnemo sa dodavanjem 3 Kašike maslinovog ulja. Blendamo pa dodajemo još ulja dok dobijemo gustinu koju želimo.
Tahini u dobro zatvorenom sudu možemo čuvati u frižideru nekoliko meseci



Ingredients
  • 1 cup hulled sesame seeds
  • 3 tablespoons or more extra virgin olive oil 
  • This makes 3/4 cup tahini



Create

  1. Heat a clean, dry cast iron or heavy duty skillet over medium high heat and add the sesame seeds. Stir frequently until they begin to turn golden brown and then stir constantly. Be careful, sesame seeds burn very easily.
  2. Once they're toasted, let them cool a few minutes then add them to a food processor.
  3. Start by adding 3 tablespoons of olive oil. Process the mixture into a paste, scraping down the sides. Add more olive oil until you reach the desired consistency .
  4. Makes a little less than ¾ cup tahini paste, depending on how much olive oil you use.
  5. Store the tahini paste in the refrigerator in an airtight jar. Will keep for several months.



Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer