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Recept šalje : Julijana Krstin
Punjeni paradajz
Potrebno
5 srednjih čvrstih paradajzova
30 gr pirinča
30gr edamera ili nekog drugog masnog sira
100gr šampinjona
ostalo
2 kašike otopljenog putera ili maslinovog ulja
so
beli biber
vlašac,majoran
beli luk u prahu
Paradajz oprati i oštrim nožem skinuti kapice.Tanjim nožem lagano izdubiti sadržaj.U manjoj posudi skuvati pirinač, u blago posoljenoj vodi.U tiganj dodati sitno isečene šampinjone i meso paradajza.Dodati kašiku putera ili ulja i kratko prodinstati,dodati biber,vlašac,majoran .Pomešati skuvani pirinač sa pečurkama i dodati rendani edamer. Napuniti paradajz i preklopiti kapicama. Keramičku posudu ili pleh premazati sa malo ulja i poredjati paradajz.Peći u rerni 20tak min na 200 stepeni C. Dekorisati tanjir sa malo paradajz pirea, nekoliko pečenih pečuraka , komadićem otopljenog hrskavog sira i sve posuti svežim vlašcem.Jelo moze da se služi kao predjelo,toplo ,hladno ili kao glavno jelo.Pogodno je za vegetarijance čak i za one koji poste samo tada sir zameniti za neki biljni .Prijatno!!!
Gefüllte Tomaten
Zutaten
5 feste Medium Tomaten
30 gr Reis
30g Edamer oder andere Fettkäse
100g Champignons
andere
2 Esslöffel geschmolzene Butter oder Olivenöl
Salz
weißer Pfeffer
Schalotten, Majoran
Knoblauchpulver
Zubereitung
Tomaten waschen und mit einem scharfen Messer oben wegschneiden. Inhalt rausloefeln..Reis kochen. In eine Pfane, die fein gehackten Pilzen und Tomaten Fleisch Esslöffel Butter oder Öl, und kurz anbacken, denn abkühlen, fügen Sie Pfeffer, Schalotten, Majoran .Mischen : gekochten Reis mit Pilzen und den geriebenen Edamer Käse. Füllen Sie die Tomaten und bedecken .. Keramik-Schale oder Pfanne mit ein wenig Öl bestreichen, und ordnen Sie die Tomaten..Baken etwa 20 Minuten im Ofen bei 200 ° C. Denn Telelr mit einem Tomatenpüree dekorieren, ein paar gebratene Pilze, knusprige Stück geschmolzenem Käse bestreuen und alles mit frischenshalotten sprinkeln.Gericht kann als Vorspeise verwendet werden warm, kalt, oder als Haupt Gericht.Geignet für Vegetarier für diejenigendie Fasten , demm die Kaese rauslassen.
Stuffed tomatoes
nIngredients
5 solid medium tomato
30 gr rice
30g Edamer or other fat cheese
100g button mushrooms
other
2 tablespoons melted butter or olive oil
salt
white pepper
shallot, marjoram
garlic powder
Prepare
Wash Tomato and with a sharp knife remove the top.Take the flesh out.Cook rice. In another pan add
tablespoon butter or oil, add the finely chopped mushrooms and tomato flesh. Add pepper, shallots, marjoram .Mix cooked rice with mushrooms and add the grated edam cheese. Fill the tomatoes and put caps on. In a ceramic bowl or pan coated with a little oil arrange tomatoes.Bake approx 20 minutes in the oven at 200 degrees C. To decorate the plate use a little tomato puree, a few fried mushrooms, crispy piece of melted cheese and sprinkle everything with fresh wild onion.Dish can be used as an appetizer warm, cold, or as a main .Suitable for vegetarians even for those who fast only then substitute cheese
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