Scroll down for Recipe in Englisch, Rezept in Deutsch unten
Recept šalje : Zorica Stajić
GRILOVAN PILEĆI FILE SA SUVOM SLANINOM I ŠAMPINJONIMA
POTREBNO JE:
300 gr pilećih grudi
200 gr suve slanine
150 gr šampinjona
po ukusu soli i ml. bibera
po ukusu suvog biljnog začina
1 kašičica majčine dušice
malo ulja
Za prilog:
100 gr pirinča
PRIPREMA:
Od pilećeg filea isecite dva srednja duža komada i sasvim malo ih izlupajte. Posolite, pobiberite, začinite suvim začinom i majčinom dušicom, urolajte i ostavite da stoje desetak minuta. Šampinjone dobro obrišite salvetom, uklonite im drške, začinite solju, biberom i suvim začinom i ostavite da stoje.
Filee zatim obavijte režnjevima suve slanine (možete uvezati koncem kako se ne bi odmotalo).
Na zagrejani gril tiganj sipajte malo ulja i pecite filee sa slaninom, okrećući sa svih strana kako bi se podjednako ispekli. Ispečene filee sklonite pa na gril stavite šampinjone i odvojene drške(ukoliko je potrebno dodajte još malo ulja) pa i njih ispecite sa obe strane.
Za prilog skuvajte pirinač sa vodom, posolite, pobiberite, dodajte suvi začin i kada omekša sklonite sa vatre. Ukoliko ima viška vode, procedite, dodajte iseckane drške šampinjona, lagano izmešajte i punite male kalupe (šoljice), predhodno podmazane uljem.
Jelo servirajte na tanjiru po vašem ukusu i dekorišite po želji.
PS. Ja sam za dekoraciju napravila ružu od crvenog luka.
Gegrilltes Hähnchen mit gereuchteres Speck und Pilzen
Zutaten
300 gr Hühnerbrust
200 gr Speck
150 gr Champignons
Nach Geschmack Salz und Pfeffer
Nach Geschmack getrocknetem Gemüse Gewürze
1 Teelöffel Thymian
ein wenig Öl
Als Beilage:
100 gr Reis
ZUBEREITUNG:
Hähnchenfilet, schneiden Sie zwei längere Stücke, und mit Kuchen . Mit Salz, Pfeffer, würzen mit trockenen Gewürzen und Thymian. Fleisch klopfer benuezten um dass Fleisch duenner zu machen. Etwa zehn Minuten stehen. Pilze, wischen mit Serviette, entfernen Sie unteren Teil, wuerzen mit Salz, Pfeffer und Gewürzmischung und stehen lassen.
Fleisch einrollen in scheiben Speck
Auf eine beheizten Pfanne ein wenig Öl und backen, Filets mit Speck.Drehen auf allen Seiten, um gleichmäßig zu backen. Entfernen Sie die auf dem Grill gebacken Filets , jetzt die Pilze sin di panne tun un d an beiden Seiten goldeen braun backen.
Als Beilage Reis
Die Speise auf dem Teller nach Ihrem dekorieren.
GRILLED CHICKEN WITH SMOKED BACON AND MUSHROOMS
Ingredients
300 gr chicken breast
200 gr bacon
150 gr mushrooms
salt and pepper to taste
dried vegetable seasoning
1 teaspoon thyme
a little oil
As a side dish:
100 gr rice
PREPARATION:
Chicken fillet, cut two longer pieces, and tenderise it. Season with salt, pepper, season with dry spice and thyme, roll it and let it stand for about ten minutes. Wipe mushrooms, , remove stems, season with salt, pepper and spice mix and allow to stand.
Wrap bacon slices around chicken
On a heated grill pan pour a little oil and fry fillets with bacon, turning on all sides in order to bake evenly. Remove the fillets baked on the grill put the mushrooms in separate pan (if necessary, add a little oil) and bake them even on both sides.
As a side dish cook rice with water, add salt and pepper, add seasoning , when cooked,remove from heat. If there is excess water, strain, add chopped mushrooms, gently stir and fill in a vessel previously oiled
Serve on a platter and decorate to liking.
PS. I made a rose for decoration, of red onion.
Нема коментара:
Постави коментар