субота, 11. јун 2016.

Ras el Hanout, Pileći Bataci sa pirinčem začinjenim algama


 Naša Nagradna Kuligra je završena. Do zatvaranja u ponoć 10 juna , preostalo mi je da objavim još 2 recepta od kojih je ovde prvi, a stiže od moje drage Gvozdene Živković.

Pileći Bataci sa pirinčem začinjenim algama

Batake, malo posoliti, zatim posuti začinom Ras El Hanout , ostaviti dvadesetak minuta da meso upije so i začin. Za to vreme na malo ulja upržiti dve glavice crnog luka, malo šsrgarepe. Kada luk dobije staklasti izgled, dodati dve šolje pirinča pa i pirinač malo-kratko propržiti, zatim dodati jednu kašiku sušenog povrća. Naliti vodom da ogrezne i pustiti da vri desetak minuta.
Zagrejati rernu
Preko pirinča dodati i pola kesice osušenih algi, staviti začinjene batake, prekriti folijom i pustiti pola sata da se krčka. Zatim skloniti foliju, probati pirinač, ako nije kuvan, doliti još malo vode, vratiti u rernu i pustiti da se bataci i pirinač zarumene




Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer