петак, 10. јун 2016.

Ras el Hanout , Marokanska piletina sa suvim šljivama



Poslednji recepti za našu nagradnu Kuligru stižu. Javila se Marina Ignjatović sa ovim ukusnim receptom. Takmičenje se završava u ponoć 10 juna. Kod mene se 10 juni već zahuktao odavno ali to je zbog razlike u vremenu. Vi imate znači još ceo petak, pa ko želi da uhvati mesto javite se!

********************************************************************

Marokanska piletina sa suvim šljivama Sastojci 500 g belog mesa 200 g suvih šljiva 300 g šampinjona 200 g crnog luka 2,5 dl pilećeg bujona 100 g meda začin Ras el Hanut veza peršuna malo muskatnog oraščića 1 kašičica šafrana 1 kašičica karija so i biber ulje 200 g pirinča

Priprema

Sitno iseckati crni luk i prodinstati na malo ulja .Dodati šampinjone sečene na tanke listove i kada sve omekša dodati piletinu sečenu na kockice i propržiti je sa svih strana.Potom dodati suve šljive , rendani đumbir, bujon , med , sve začine i krčkati dok piletina ne omekša pa pustiti da delimično sva tečnost uvri i pred kraj posuti sa seckanim peršunom. Pirinač obariti u slanoj vodi i služiti uz jelo.


Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer