понедељак, 06. јун 2016.

Ras El Hanout, Maklube prevrnuto naopačke jelo

Evo zašto volim Kuligre. Pre svega naravno zbog kreativnosti učesnika , pa ond ai zbog svih meni nepoznatih recepta , koje gorim da isprobam. Hvala Dijana Popović , koja se tome pridružuje u našoj nagradnoj igri. Ostalo je još nekoliko dana do 10 juna. Pridružite se , nije još kasno! Sretno svima.
Dijana je postavila i sastojke koji se minimalno moraju koristiti kao začin..Hvala i za to


MAKLUBE prevrnuto , naopačke jelo Tursko Orijentalno jelo Posebna draž ovog jela je način serviranja i konzumiranja , zajedničko jedenje iz posude u kojoj je servirano spremljeno gotovo jelo .Maklube se može spremati sa svim vrstama mesa ja sam se odlučila za piletinu Prvo pripremiti začin za meso .Meso treba da prenoći u začinima u frižideru da bi poprimilo sve mirise i ukuse začina



PRIPREMA ZAČINA RAS EL HANOUT pola kašičica kima u prahu Malo sveže rendanog djumbira 1kašičica soli prstohvat mlevenog crnog bibera 1/2 kašičice cimeta 1/2 kašičice korijandera u prahu 1/2 kašičici kajen bibera 1/2 kašičice rendanog orašćića 1/4kašičica mlevenih karanfilića prstohvat čili papričice prstohvat mlevene slačice Sve staviti u blender i usitniti 


Potrebne namirnice za 6 osoba Sastojci za pripremu
Maklube 2 pileća iskoštena bataka Batake iseći na manje parćiće ,dodati Ras El Hanout začin 1 kašiku ulja dobro promešati pokriti sa pvc folijom i ostaviti u frižider da prenoći da bi meso poprimilo sve mirise i ukuse začina . 2 glavice crnog luka 2 šargarepe 2 krompira 100gr graška 150gr pirinča 1 koscka za supu Kokošja himalajska so po ukusu 1 litar hladne vode Priprema povrća Luk . šargarepu ,krompir , grašak očistiti i oprati . U dublji tiganj sipati 2 kašike ulja pa staviti luk i šargarepu i ispržiti . Izvaditi ispržen luk šargarepu pa u isti taj tiganj staviti krompir i njega ispržiti . Zatim ispržiti i grašak , U isti taj tiganj dodati pileće meso i propržiti ga . Zatim u tiganj staviti i pirinač i kokošju kocku za supu propržiti . Način slaganja maklube na dno dublje šerpe staviti kašiku ulja , staviti meso , luk, šargarepu, grašak sve to fino pokriti sa krompirom . Dodati proprženi pirinač pa špatulom dobro pritisnuti pirinač poravnati i sipati 1 litar hladne vode . Dodati malo vegete po ukusu .






Staviti na ringlu ali skroz smanjiti temperaturu ringle, MAKLUBE SE KRČKA NA LAGANOJ VATRI 40 minuta . Kad sva voda ispari iz šerpe jelo je gotovo . Ostaviti gotovo jelo 5 minuta da se prohladi . Zatim uzeti veći ravan tanjir , pa sa tanjirom pokriti šerpu , i okrenuti naopačke . Ostaviti 2 -3 minuta tako , pa lagano podignuti prevrnutu šerpu . Oko maklube servirati sezonsku salatu i uživati u ukusu


Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer