Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

понедељак, 06. јун 2016.

Ras El Hanout, Maklube prevrnuto naopačke jelo

Evo zašto volim Kuligre. Pre svega naravno zbog kreativnosti učesnika , pa ond ai zbog svih meni nepoznatih recepta , koje gorim da isprobam. Hvala Dijana Popović , koja se tome pridružuje u našoj nagradnoj igri. Ostalo je još nekoliko dana do 10 juna. Pridružite se , nije još kasno! Sretno svima.
Dijana je postavila i sastojke koji se minimalno moraju koristiti kao začin..Hvala i za to


MAKLUBE prevrnuto , naopačke jelo Tursko Orijentalno jelo Posebna draž ovog jela je način serviranja i konzumiranja , zajedničko jedenje iz posude u kojoj je servirano spremljeno gotovo jelo .Maklube se može spremati sa svim vrstama mesa ja sam se odlučila za piletinu Prvo pripremiti začin za meso .Meso treba da prenoći u začinima u frižideru da bi poprimilo sve mirise i ukuse začina



PRIPREMA ZAČINA RAS EL HANOUT pola kašičica kima u prahu Malo sveže rendanog djumbira 1kašičica soli prstohvat mlevenog crnog bibera 1/2 kašičice cimeta 1/2 kašičice korijandera u prahu 1/2 kašičici kajen bibera 1/2 kašičice rendanog orašćića 1/4kašičica mlevenih karanfilića prstohvat čili papričice prstohvat mlevene slačice Sve staviti u blender i usitniti 


Potrebne namirnice za 6 osoba Sastojci za pripremu
Maklube 2 pileća iskoštena bataka Batake iseći na manje parćiće ,dodati Ras El Hanout začin 1 kašiku ulja dobro promešati pokriti sa pvc folijom i ostaviti u frižider da prenoći da bi meso poprimilo sve mirise i ukuse začina . 2 glavice crnog luka 2 šargarepe 2 krompira 100gr graška 150gr pirinča 1 koscka za supu Kokošja himalajska so po ukusu 1 litar hladne vode Priprema povrća Luk . šargarepu ,krompir , grašak očistiti i oprati . U dublji tiganj sipati 2 kašike ulja pa staviti luk i šargarepu i ispržiti . Izvaditi ispržen luk šargarepu pa u isti taj tiganj staviti krompir i njega ispržiti . Zatim ispržiti i grašak , U isti taj tiganj dodati pileće meso i propržiti ga . Zatim u tiganj staviti i pirinač i kokošju kocku za supu propržiti . Način slaganja maklube na dno dublje šerpe staviti kašiku ulja , staviti meso , luk, šargarepu, grašak sve to fino pokriti sa krompirom . Dodati proprženi pirinač pa špatulom dobro pritisnuti pirinač poravnati i sipati 1 litar hladne vode . Dodati malo vegete po ukusu .






Staviti na ringlu ali skroz smanjiti temperaturu ringle, MAKLUBE SE KRČKA NA LAGANOJ VATRI 40 minuta . Kad sva voda ispari iz šerpe jelo je gotovo . Ostaviti gotovo jelo 5 minuta da se prohladi . Zatim uzeti veći ravan tanjir , pa sa tanjirom pokriti šerpu , i okrenuti naopačke . Ostaviti 2 -3 minuta tako , pa lagano podignuti prevrnutu šerpu . Oko maklube servirati sezonsku salatu i uživati u ukusu


Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer