недеља, 29. мај 2016.

Ras El Hanout, Pileći bataci u sosu od višanja* Chicken legs in cherry sauce



Stižu, stižu recepti za nagradnu Kuligru sa temom :Jelo začinjeno Ras El Hanout začinom
Ovo je zamislila i pripremila Sladjana Ščekić sa bloga Sladjini Recepti

1kg. pilećih bataka 
1 kesica ili 2 kašike začina Ras El Hanout
                                                  Svaki batak i karabatak dobro istrljati  začinom i poredjati u vatrostalnu činiju i peći.....Servirati ispečene batake sa obarenim pirinčem i sosom od višanja ...a da i naravno uz obavezne beskvasne integralne pituljice....

 Potrebno za sos od višanja:
400g. višnje
malo cimeta
soli po ukusu
malo šećera
100 ml. kisele pavlake
2 kašike gustina   
                        U šerpicu staviti višnje, cimet, so,šećer, naliti sa vodom toliko da se prekriju višnje i staviti da se kuva.
Dok se višnje kuvaju (5 min) sjediniti pavlaku sa gustinom i sipati u kuvane višnje. Dok se sos ne zgusne do željene gustine. Ako je sos gust dodati malo vode...
Servirati uz pečene batake u posebnoj činiji i uživati u predivnom slatko kiselkastom ukusu...
Uz obaveznu čašu crnog vina ...Prijatno !!!

                       
              


Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer