среда, 02. март 2016.

Irski soda Hleb





Irci već dugo godina  prave ovakav hleb.U ovom da ga nazovem ekspementu, koristila sam itegralno brašno i semenke. Semenke čine da bude fino mek, a  malo meda, da izgubi gorčinu koji originalan sda bead ima.Rezultat je bio odličan.
2 mala hleb su dovoljna za 4 osobe. Mi smo ga pojeli uz punjene paprike. Tako smo udružili Irce sa Srbima.

Sastojci 

230 g brašna
5 g praška za pecivo
1 kašičica sode bikarbone
Dobar prstohvat soli
20 g semenki suncokreta
20 g semenki bundeve
20 g semenki susama
20 g  ovsanih pahulja
10 g meda
200 ml mleka
115 g jogurta



Priprema

Prosejemo brašno,sodu bikarbonu, prašak za pecivo i so , uveliku činiju. Izmešamo.
Dodamo,med, mleko i jogurt.Ponovo pomešamo, varjačom.
Testo nije elastično, bude više kao gusto testo. Tako da ne brinite i ne dodajte više bašna.




Napunimo male tepsije za pečenje hleba.
Kako ja u kuhnji nemam baš mnogo prostora, ove moje tepsije za hleb, mogu se izvlačiti da budu veće po potebi.Kad ih sklopim sasvim one budu male.



Na vrh testa sipamo malo ovsenih pahuljica.
Sa nožem umočenim u malo ulja, uzduž zasečemo hleb ali ne sasvim do dna.



Predgrejemo rernu na 190 stepeni Celzija i pečemo 35 do 40 minuta.

Uvek kada napišem koliko traje pečenje , to je samo indikativno vreme za moj šporet. Vi svakako proverite da li je hleb dovoljo pečen





Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer