Irci već dugo godina prave ovakav hleb.U ovom da ga nazovem ekspementu, koristila sam itegralno brašno i semenke. Semenke čine da bude fino mek, a malo meda, da izgubi gorčinu koji originalan sda bead ima.Rezultat je bio odličan.
2 mala hleb su dovoljna za 4 osobe. Mi smo ga pojeli uz punjene paprike. Tako smo udružili Irce sa Srbima.
Sastojci
230 g brašna
5 g praška za pecivo
1 kašičica sode bikarbone
Dobar prstohvat soli
20 g semenki suncokreta
20 g semenki bundeve
20 g semenki susama
20 g ovsanih pahulja
10 g meda
200 ml mleka
115 g jogurta
Priprema
Prosejemo brašno,sodu bikarbonu, prašak za pecivo i so , uveliku činiju. Izmešamo.
Dodamo,med, mleko i jogurt.Ponovo pomešamo, varjačom.
Testo nije elastično, bude više kao gusto testo. Tako da ne brinite i ne dodajte više bašna.
Napunimo male tepsije za pečenje hleba.
Na vrh testa sipamo malo ovsenih pahuljica.
Sa nožem umočenim u malo ulja, uzduž zasečemo hleb ali ne sasvim do dna.
Predgrejemo rernu na 190 stepeni Celzija i pečemo 35 do 40 minuta.
Uvek kada napišem koliko traje pečenje , to je samo indikativno vreme za moj šporet. Vi svakako proverite da li je hleb dovoljo pečen
Нема коментара:
Постави коментар