петак, 08. јануар 2016.

Limeta Cizkejk sa korom od oraha i badema* Lime Cheescake with nuts crust



Ovaj čizkejk ima  malo drugačiji početak. Umesto biskvita za donju koru smo koristili  orahe i bademe. I svi smo bili oduševljeni. Lično više volim pečen čizkejk



Sastojci
  • 1 1/2 šolja oraha, lesnika, badema
  • 1 3/4 šolje šečera
  • 4 Kašike neslanog putera
  • 1 Kašika vanila ekstrakta
  • 250 g krem sira
  • 4 velika jaja,  na sobnoj temperaturi
  • 2 limete, sok i rendana korica 
  • 1/2  šolje punomasne pavlake









Priprema

  1. Predgrejemo rernu na 175 stepeni Clezija. Namastimo okrugao pleh sa dnom koje se vadi . Prečnik 23 cm. U blenderu izmrvomo orahe i bademe sa 1/4 šolje šećera. Dodamo otopljen puter pa blendamo dok se ne umeša sa ostalim. Pećemo 12 minuta na 175 stepeni Celzija
  2. U činiji umešamo krem sir, sok od 1 limete, preostali šećer,vanilu i pavlaku.Onda dodajemo jaja, jedno po jedno. Uspemo u pleh 
  3. Smanjimo temperaturu na  150 stepeni Celzija. Pečemo 60 do 70 minuta. Čizkejk če u sredini biti još malo kao nepečen. 
  4. Ostavimo da se ohladi pa ga stavimo u frižider preko noći. pokrijemo vrh plastičnom folijom da se ne ukori.
  5. Izvadimo i nožem , koji smo prethodno provukli kroz vruću vodu  oko ivice čizkejka prodjemo , da se lakše izvadi.
  6. Dekorišemo tankim kriškama limete i rendanom koricom.
Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer