Blagosloven bio onaj ko je izmislio mafinarnik.Naravno prvo smo pravili slatke mafien, najrazličitijih ukusa a onda smo polako otkrili da su kao i kod slatke verzije, slane verzije neiscrpive. Tako i pova moja kreacija.U bašti tikvice (zuccini) luduju i eto nama lepog ručka iz mafinarnika. Lakooo
Narocito u ove praznilne dane kada se pravi na tone hrane pa dosta preostane lako možete nesto iskombinovati u mafinarniku. Sretni Praznici!
Sastojci
1 kg tikvica (ja sam spasila jednu od 1 kg ,oko, iz bašte)
2 jaja
1 paprika babura, iseckana sitno
1 paradajz isečen na 6 kolutova
1 mladi luk, sitno iseckan
20 g putera
80 g feta sira, izmrvljenog
50 ml pavlake
150 g mlevenog mesa
mešavina začina koje volite, so , biber, peršun
Priprema
Tikvice oljuštimo pa uzduž sečemo tanke trake . Ja sam koristila onaj sekač za sir, nož oštar je takodje ok
Sve ostale sastojke izmešamo
Namastimo mafinarnik, pa obložmo trakama tikvice.
Sipamo mešavinu i poklopimo paradajzom
Pečemo 20 minuta na 200 stepeni Celzija
Mi volimo ovo serbiramo u listu salte.Uvijemo parče fine letice salate sa parčetom yufinija .
Нема коментара:
Постави коментар