уторак, 29. децембар 2015.

Puding , slavimo leto* Summer pud



Šta čemo drugo usred sezone koštičastog voća nego jedan lep kolač, koji ne samo da je jednostavan nego se i ne peče a ukusan je ..posebno.

Sastojci


1 kg svežeg ili smrznutog bobičastog voća
1 šolja šećera
1  kašičica vanile
1 limun.izrendana korica
2 Kašike soka od pomorandže
250 g jagoda isečenih na kriške
10 parčeta hleba .odsećena kora, pa svako parče na 3 dela



Za dekoraciju, bobičasto voće i umućena pavlaka

Priprema

U veliku šerpu stavimo polovinu bobičastog voća ,(ne jagode), šečer, vanilu i rendanu koricu limuna kao i sok od pomorandže.
Pustimo da provri, pa na niskoj temperaturi krčkamo, dok se šećer rastvori.
Skinemo sa šporeta i umešamo drugu polovinu voća, kao i jagode i ostavimo da se ohladi


Modlu za kuglof , prvo obložimo folijom,o bložimo sa svake strane plus dno sa kriškama hleba


Sipamo voće. pa pokrijemo hlebom


Stavimo , papir za pečenje na to, pa onda tanjir,  koji potpuno zatvara modlu




Malo sačekamo ,oko 15 minuta, dok hleb upije tećnost.Sada ma modlu stavimo nešto teško, npr avan i ostavimo u friđžideru najmanje 14 sati.


Dekorišemo sa raznim voćem i šlagom




Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer