четвртак, 03. децембар 2015.

Kokos Panakota* Coconut Panacotta





Uvek kazem da je panakotu lako napraviti, ja sam ovde zbog dodatka kompota koristila samo vanilu i kokosovo mleku , vi mzoete panakoti u pripremi dodavati sve od limunovog soka, pomorandzde, cokolade i sta vam padne na pamet kao ukusno.


Sastojci
1 konzerva (325 ml) kokosovog mleka*
1/3 solje secera
1 kasicica vanile
4 ka[scice zelatina (ja sam koristila zelatin biljnig porekla)
250 ml pavlake


Priprema:
I
125 ml vruce vodel i 4 kasicice zelatina u prahu promesamo, dok se zelatin istopi.U serpu sipamo kokosovo mleko, secer i pavlaku i zagrevamo ali ne pustimo da prokuva, Sklonimo sa sporeta i pazljivo uspemo rastopljeni  zelatin i vanilu.Izmesamo d ase sve spoji

Sipamo u male posudice , ostavimo da se malo ohladi  i ostavimo u frizider da se scvrsne , najmanje 4 sata.




Ja sam servirala uz kompot od rabarbare i dekorisala semenkama crnog susama
* Ako ne mozete naci mleko od kokosa, zamenite istom kolicinom pavlake. Ovaj dvobojni utisak dolazi od kokosovg mleka


Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer