петак, 20. новембар 2015.

Pita sa jagnjetinom*Lambs pie

  • Kad spremamo neko meso, piletnu, ribu, jagnjetinu, govedinu, pa nm ostne mesa, skoro sigurno je sledeći obrok Pita . Tako i ovde, bogato dodato povrće još nekoliko sastojaka i prava poslastica.

  • Testo
  • 225g brašna
  • 100g putera 
  • 2 do 3 Kašike hladne vode
  • naprstak soli
Priprema

Prosejemo brašno u činiji, i prstima umešamo puter, dok dobijemo fine mrvice. Dodamo so i vodu, i umesimo testo.Zamotamo u plastičnu foliju i ostavimo u frižideru, dok spremimo fil



  • Fil
  •  
  •  
  •  
Priprema
  1. Zagrejemo ulje u velikom tiganju na srednjoj temperaturi.Dodamo jagjetinu.Povremeno promešamo, oko 5 minuta.Izvadimo iz tiganja pa   u isti dodamo isečeno povrće, prvo crni i beli luk, pa patldžan , pa buraniju, paradajz i papriku
  2. Umutimo gustin sa mallo vode. Dodamo prvo u tiganj bistru govedju supu, začine, pa  vratimo jagnjetinu i dodamo razmućen gustin i vorčester. Na niskoj temperaturi krčkamo oko sat vremena.
  3. Sklonimo sa šporeta i ostavimo da se ohladi.

  4. Predgrejemo rernu na 200°C

Izvadimo testo i izrolamo ga. Stavimo posudu u kojoj ćemo peći pitu, namastimo je i isečemo na tetsu krug malo veći od dna. Obložimo dno i zidove  posude.Odsečemo višak testa
Sipamoo fil pa od ostatka testa izrolamo poklopac. Zatvorimo dobro pitu i premažemo ulupanim jajetom.

Pecemo 40 minuta
Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer