Sugar and spice and all things without price
Jagnjeća kolenica u cnom vinu*Lamb shanks in red wine
-
Sastojci
- 4komada jagnjeće kolenice
- 2velike šargarepe,isečene na kolutove
- 1luk isčen na ređnjeve
- 3ćena belog luka, grubo iseckanog
- 2lista lorbera
- 2grančice ruzmarina
- 750ml crnog vina
- 2šolje bistre govedje supe
- 1Kašika smedjeg šećera
- 1 -2kašičice gustina
- maslinovo ulje
- so& biber
Priprema
- Predgrejemo rernu na 180 stepeni Celzija
- Posolimo i pobiberimo kolenice
- U velikom tiganju ih prepečemo pa premestimo u dublju posudu, koju ćemo koristiti u rerni.
- U istom tiganju dinstamo isečeno povrće, oko 5 minuta i dodamo onda u posudu sa kolenicom
- Uspemo na to crno vino, bistru supu i smedj šečer i pustimo da blago prokuva
- Kolenice tek da budu prekrivene tečnošću.Ako nema dovoljno uspemo malo vode. Poklopimo i krčkamo u rerni 2 do 21/2 sata
- Izvadimo kolenice i odklonimo mast sa vrha tečnosti.
- U malo hladne vode umešamo gustin i onda sipamo u posudu sa sosom od vina, pa promešamo.
- Služimo uz prilog salatu, pastu , pirinač,krompir ili kao mi njoke
// Pinintrest on image
Pinintrest on image
Social footer
Нема коментара:
Постави коментар