уторак, 17. новембар 2015.

Jagnjeća kolenica u cnom vinu*Lamb shanks in red wine





  • Sastojci
  • 4komada jagnjeće kolenice
  • 2velike šargarepe,isečene na kolutove
  • 1luk isčen na ređnjeve
  • 3ćena belog luka, grubo iseckanog
  • 2lista  lorbera
  • 2grančice ruzmarina
  • 750ml crnog vina
  • 2šolje bistre govedje supe
  • 1Kašika smedjeg šećera
  • 1 -2kašičice gustina
  • maslinovo ulje
  • so& biber

Priprema


  1. Predgrejemo rernu na 180 stepeni Celzija
  2. Posolimo i pobiberimo kolenice
  3. U velikom tiganju ih prepečemo pa premestimo u dublju posudu, koju ćemo koristiti u rerni.
  4. U istom tiganju dinstamo isečeno povrće, oko 5 minuta i dodamo onda u posudu sa kolenicom

  5. Uspemo na to crno vino, bistru supu i smedj šečer i pustimo da blago prokuva
  6. Kolenice tek da budu prekrivene tečnošću.Ako nema dovoljno uspemo malo vode. Poklopimo i  krčkamo u rerni 2 do 21/2 sata


  7. Izvadimo kolenice i odklonimo mast sa vrha tečnosti.
  8. U malo hladne vode umešamo gustin i onda sipamo u posudu sa sosom od vina, pa promešamo.
  9. Služimo uz prilog salatu, pastu , pirinač,krompir ili kao mi njoke



Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer