недеља, 15. новембар 2015.

Losos poširan u maslinovom ulju, špargla,pire od šargarepe , krompir* Salmon poached in olive oil, carrots puree with orange, asparagus



Losos se smatra skupom ribom. Osim u nekim zemljama kao što je i kod nas slučaj. Mi ga obilato i jedemo, nekad dimljenog, nekad u sašimiju, nekad pečenog u tiganju , a nekad i ovako poširanog  maslinovom ulju (confi)

Sastojci

3 čena isitnjenog belog luka
1kašičica timijana
1 korica pomorandže u trakama
1 kašika korijander semena
2 lorbera
250 ml maslinovog uljal
400 g fileta od lososa
So po ukusu




Priprema

Sve začine stavimo u dublji tiganj.Sipamo maslinovo ulje i na srednjoj temperaturi zagrejemo oko 15 minuta




Losos, koji je na sobnoj temperaturi dobro posolimo, isečemo na kocke. Spustimo pažljivo u ulje i krčkamo oko 15 minuta




Pire od šargarepe, djumbira i soka od pomorandže
    • 1/3 šolje svežeg soka od pomorandže
    • 1/2 šolje putera na sobnoj temperaturi
    • 1 1/2 Kašike  sveže rendanog djumbira
    • 1 Kašika rendane korice pomorandže
    • 1 Kašika soka od limuna
    • 4  Kašike šećera






Priprema

    1. Skuvamo šargarepu i dodamo 2 Kašike šećera , oko 25 minuta dok su sasvim mekane, U vodu dodamo i malo soli,  Kad su skuvane ocedimo pa vratimo u šerpu malo još ostavimo dok se izgubi sva tečnost
    2. U  medjuvremenu u šerpu stavimo sok od pomorandže, kuvamo na srednjoj temperaturi. Dodamo puter,djumbir koru od pomorandže i mešamo dok se puter istopi.Dodamo sok od limuna i preostalu Kašiku šećera.
    3. Stavimo u blender i blendamo dok dobijemo pire.
  1. Šparglu izdinstamo kratko  u puteru

    1. Divne kombinacije, prava eksplozija ukusa


Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer