3-Sastojka čokoladna torta bez brašna
Dekadentna bezglutenska torta bez šećera!
Sastojci:
- 8 velikih jaja
- 425 g Menaž čokolade za kuvanje
- 150 g neslanog putera
- Dekoracija : bobičasto voće i šećer u prahu (opcionalno)
Priprema:
Predgrejemo rernu na 165 stepeni Celzija.Namastimo i nabrašnamo dobro okruglu tepsiju kojoj se vadi dno , prečnika 23 cm. Zamotamo u duplom srebrnom folijom
Žicu stavimo malo ispod sredine rerne.
Mikserom izmiksamo dobro jaja, dok budu penasta, oko 5 minuta
U medjuvremenu u činiji koja je iznad šerpe u kojoj kuvamo vodu, stavimo iskomadanu čokoladu i puter i pustimo da se topi. na srednjoj temperaturi. Pazite da voda u šerpi ne dodiruje dno činije. Mešamo s vremena na vreme dok se čokolada i puter dobro sjedine.
U medjuvremenu u činiji koja je iznad šerpe u kojoj kuvamo vodu, stavimo iskomadanu čokoladu i puter i pustimo da se topi. na srednjoj temperaturi. Pazite da voda u šerpi ne dodiruje dno činije. Mešamo s vremena na vreme dok se čokolada i puter dobro sjedine.
Oko 1/3 jaja umešamo u čokoladnu smesu, pažljivo mešajući pa postepeno dodajemo ostatak. Kad je sve dobro izmešano sipamo u pleh.
Tepsiju pažljivo stavimo u drugu tepsiju i nalijemo vodu koja je vruća do 2/3 pleha u kojoj je kolač.
Pečemo 25 minuta, dok se ne uhvati korica. ostavimo da se potpuno ohladi, pa izvadimo iz pleha.
Нема коментара:
Постави коментар