недеља, 18. октобар 2015.

Čokoladna torta SOLO,samo 3 sastojka*3-INGREDIENT FLOURLESS CHOCOLATE CAKE

3-Sastojka čokoladna torta bez brašna

Dekadentna  bezglutenska torta bez šećera!

Sastojci:

  • 8 velikih jaja
  • 425 g Menaž čokolade za kuvanje
  • 150 g neslanog putera
  • Dekoracija : bobičasto voće i šećer u prahu (opcionalno)

Priprema:

Predgrejemo rernu na 165 stepeni Celzija.
Namastimo i nabrašnamo dobro okruglu tepsiju kojoj se vadi dno , prečnika 23 cm. Zamotamo u duplom srebrnom folijom


Žicu stavimo malo ispod sredine rerne.
Mikserom izmiksamo dobro jaja, dok budu penasta, oko 5 minuta


U medjuvremenu u činiji koja je iznad šerpe u kojoj kuvamo vodu, stavimo iskomadanu čokoladu i puter i pustimo da se topi.  na srednjoj temperaturi. Pazite da  voda u šerpi ne dodiruje dno činije. Mešamo s vremena na vreme dok se čokolada i puter dobro sjedine.



Oko 1/3 jaja umešamo u čokoladnu smesu, pažljivo mešajući pa postepeno dodajemo ostatak. Kad je sve dobro izmešano sipamo u pleh.



Tepsiju pažljivo stavimo u drugu tepsiju i nalijemo vodu koja je vruća do 2/3 pleha u kojoj je kolač.



Pečemo 25 minuta, dok se ne uhvati korica. ostavimo da se potpuno ohladi, pa izvadimo iz pleha.


Sečemo nožem koji smo provukli kroz vruću vodu.



Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer