недеља, 26. јул 2015.

Mafini, čokolada sa slanim karamel sosom * Muffins with salty caramel sauce



Mafina zaista ima milion vrsta, slanih slatkih, čudnovatih ali večinom ukusnih. Ja obožavam slan karamel sos od prvg put kad sam ga skeptično probala.

Sastojci 

2 Šolje brašna
1/2 šolje kakao
3/4 šolje šečera
1 Kašika praška za pecivo
1/2 kašičice soli
1/2 šolje ulja
1 šolja mleka
1/2 šoljee kisele pavlake
2 velika jaja
1 kašičica vanile
1 do 1 1/2  šolja karamel sosa

Priprema

 1. Predgrejemo rernu na 175 stepeni Celzija .Pripremimo mafinarnik(12 komada

2. U velikoj činiji umešamo brašno, kakao, šećer so i prašak za pecivo.

3. U sredinu te mešavine dodamo ulje, pavlaku, mleko, jaja i vanilu.
4. Sipamo testo u pipremljeni mafinarnik puneči sve do vrha



5. Pečemo  18 do 20 minuta. Kad su pečeni, ostavimo da se ohlade oko 10 minuta.





Dok se mafini peku pripremimo karamel sos

1 Šolja šećera
6 kašika slanog putera
1/2 šolje pavlake
1 kašičica krupne morske soli

 Priprema

1. istopimo šećer,  mešajuči dok dobije lepu tamno zlatnu boju. Pazimo da ne izgori
2 Uspemo šečer, pažljivo jer če jako provriti
3. Kad je šećer istopljen polako uspemo pavlaku, takodje pažljivo. Ostavimo da vri oko 1 minut.
4. Ostavimo da se ohladi pa dodmo so i zatim sa kesom za filovanje sipamo na vrh mafina. ja sam još koristila i fil od šećera u prahu, putera i mleka



.


Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer