недеља, 26. јул 2015.

Školjke sa Chorizo i limun majonez * Mussels with Chorizo and Lemon Mayonaise






Neuobičajena kombincija ali sasvim super ukusna. Školjke su sa stena na našoj plaži




Školjke i Chorizo

20 komada školjki
3 grane celera
2 Chorizo kobasice
1 crni luk
2 čena belog luka
1 šargarepa
3 kašike maslinovog ulja
200 ml belog vina
200 ml bistre riblje supe
1 konzerva paradajza
so, biber,
mešavina suvog Toskanskog začina

Priprema


Celer, luk, beli luk i šargarepu iseckamo vrlo sitno
Zagrejemo ulje i dinstamo sve oko 5 minuta.
Dodamo iseckan Chorizo
Dodamo paradajz, začine i riblju bistru supu. Sve dinstamo još 10tak minuta
Zatim dodamo očišćene školjke i vino
Poklopimo i sačekamo par minuta dok se školjke otvore.





Serviramo uz Limun Majonez i vruću ciabatu sa premazom  belog luka i putera

Limun Majonez

2 žumanca
1 kašičica Dižon senfa
1.5 kašika soka od limuna
1/2 šolje maslinovog ulja
1 limun, rendana korica
so i sveže mleven crni biber



Priprema

Miksamo žumanca,  senf i polovinu soka od limuna , dok dobijemo lepu kremastu masu.
Sve mešajući ulijemo polako maslinovo ulje dok smesa ne postane baš gusta
Uspemo ostatak soka od limuna i miksamo još par minuta.
U ovom receptu sam dodala i još malo naseckanog peršuna






Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer