Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

субота, 25. јул 2015.

Krem od limuna * Lemon Curd



Kod nas je zima.  Limunu svejedno, još uvek napreduje, a ja ga koristim obilato. Prvo što ga ima, drugo neprskan je, treće pun vitamina C i last but not least u kolačima i svemu ostalom ima izvanredan ukus!  Ovaj krem koristi se u kolačima ali je vrlo pogodan  i kao namaz za tost.



Sastojci




6 jaja
6limuna
400 g šećera
250g putera







Priprema

Ulupamo jaja
Dodamo izrendanu koricu i sok limuna, mutimo
Dodamo puter
Na Au bain Marie kuvamo oko 15 minuta , dok se ne ugusti.

Ako nemate specijalnu posudu za kuvanje na pari, stavite činiju na šerpu u kojoj će kuvati voda ali tako da dno činije ne dodiruje vodu.Smesa ne treba da vri.




Još vruću sipamo u sterilizovanu teglu. Kada se potpuno odhladi možemo držati u frižideru do 3 nedelje





Нема коментара:

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer