Na jednsotavan način možete ovo brzo spremiti . Vaši gosti če biti izloženi eksploziji ukusa.
Sastojci
2 filo kore za pitu
4 fileta lososa iz kojih ste odstranili kosti
300 g maldog spanaća
100 g krem sira
1 limun,narendana korica
so, biber po ukusu
20 g istopljenog putera za premazivanje kore
6 komada kapra
15 g susama
Sastavimo dve kore i sredinu premažemo puterom, kao i celu koru
U sredini stavimo spanać
Naredjamo filete lososa
Pobiberimo i posolimo
Rasporedimo na losos krem sir
Dodamo kapar.
Narendamo koricu limuna.
Zatvorimo koru i dobro premažemo puterom
Pospemo susamom
Stavimo papir za pečenje na ravan pleh
Pečemo 20 minuta
na 220 stepeni Celzija dok kore lepo porumene.
Služimo uz svežu mešanu salatu
I neko dobro belo vino
2 коментара:
Džoli,ovo mi se jako sviđa.lep recept! :)
Losos obožavam! ♥ Ovako u testu ga nisam ni jela ni spremala, al bih baš i mogla zbog finih sastojaka koje si zajedno sa njim umotala u kore...
Постави коментар