недеља, 05. јул 2015.

Djavolske kobasice * Devilled Sausages


Zašto se djavolske kobasice ovako zovu. Nisu nikakva nečista posla, već se nekada tako govorilo za sva jela koja su ljuta.Djavo bi ga znao zašto. Ali nama to nije briga. Specifično u ovom jelu, ljutinu donekle balansira jabuka i šećer.



 Sastojci



8 kobasice, govedjih ili svinjskih
1-2 crna luka
1-2jabuke (malo kiselaste, kao grany smith)
1 Kašika ulja, 1 Kašika putera
1Kašika smedjeg šećera
1 Kašika Balzamik sirćeta
1 Kašika Soja sosa
so i biber po ukusu
1 Kašika čatnija
1 -2kašičice slatkog čili sosa
1šolja bistre supe
1 kašičica gustna razmućenog u vodi



Priprema

Prvo ispržimo kobasice u putrtu i ulju,  pa ih isečemo.

U isti tiganj odakle smo izvadili pržene kobasice stavimo luk i prodinstamo
Dodamo jabuku i distamo neoliko minuta. pa dodamo smedji šećer
Ovo će karamelizvati luk i jabuke.

Sada izmešamo ostale sastojke i prelijemo preko kobasica.



Stavimo u vatrostalni sud.Poklopimo i pečemo 45 do 50 minuta na 180 stepeni Celzija



Najukusnije je sa krompir pireom i barenim povrćem




Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer