петак, 24. јул 2015.

Gulaš sa šumskim pečurkama *Beef Goulash with wild mushrooms



Zaista od momenta kad počnu kiše pa do zadnje, mi naberemo mnogo pečuraka.Naravno najveći deo pojedemo kao u ovom jelu ali dosta toga i osušim..za zimske dane



Sastojci
800 grama govedine
600 grama šumske pečurke( mi smo koristili livadske bele i borovnjaču)
1 šargarepa
2 manja crna luka
2 čena belog luka
1 paradajz
1 čili papričica
malo aleve paprike
so i biber
Rukohvat peršuna i timijana, iseckano
1 lorberov list




Borovnjači obavezno odstraniti kožicu na kapi, inače če biti tvrda i nije baš dobra onda za probavu. Izdinstamo crni i beli luk pa dodamo govedinu isečenu na komade.Dodamo začine i promešamo. Uspemo isečene pečurke, nalijemo dovoljno vode da pokrije sve sastojke.
Stavimo u rernu oko 40 minuta



Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer