среда, 10. јун 2015.

Supa od celera i jabuka * Celeriac and apple soup



Ova supa je i mirisna i ukusna.Da ne opisujem sad na veliko ali celer je zaista vrlo zdrav i utiče povoljno na imunitet

Sastojci
  • 4 Kašike maslinovog ulja
  • 2 iseckana crna luka
  • 1 glavica celer, isečena
  • 4 jabuke, oljuštene i isečene na kriške
  • Nekoliko grančica svežeg timijana
  • 2 l bistre pileće supe
  • 200 ml crème fraîche
  • Nekoliko listića žalfije
  • Propršeni iseckani bademi

Zagrejemo ulje u većem loncu.Dodamo crni luk i malo prodinstamo
Dodamo celer, jabuke i timijan i dinstamo još 2 do 3 minuta. Dodamo bistru supu , zaćinimo i krčkamo na niskoj tmperaturi 30 minuta 



2. Sklonimo sa šporeta dodamo creme fraiche i blendamo dok je sve glatka masa.
Listiće zalfije malo propržimo. Pre nego što poslužimo supu, sipamo malo creme fraiche na vrh pospemo pečenim bademima i stavimo nekoliko pečenih listića žalfije.



Ja sam još uz to služila moju fokaciju sa ruzmarinom
Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer