Ova supa je i mirisna i ukusna.Da ne opisujem sad na veliko ali celer je zaista vrlo zdrav i utiče povoljno na imunitet
Sastojci
- 4 Kašike maslinovog ulja
- 2 iseckana crna luka
- 1 glavica celer, isečena
- 4 jabuke, oljuštene i isečene na kriške
- Nekoliko grančica svežeg timijana
- 2 l bistre pileće supe
- 200 ml crème fraîche
- Nekoliko listića žalfije
- Propršeni iseckani bademi
Zagrejemo ulje u većem loncu.Dodamo crni luk i malo prodinstamo
Dodamo celer, jabuke i timijan i dinstamo još 2 do 3 minuta. Dodamo bistru supu , zaćinimo i krčkamo na niskoj tmperaturi 30 minuta
2. Sklonimo sa šporeta dodamo creme fraiche i blendamo dok je sve glatka masa.
2. Sklonimo sa šporeta dodamo creme fraiche i blendamo dok je sve glatka masa.
Listiće zalfije malo propržimo. Pre nego što poslužimo supu, sipamo malo creme fraiche na vrh pospemo pečenim bademima i stavimo nekoliko pečenih listića žalfije.
Ja sam još uz to služila moju fokaciju sa ruzmarinom
1 коментар:
Odličan recept! ♥ Ovde bih samo pileću supu zamenila nekom od povrća... Probaću sigurno, još imam svoju žalfiju i timijan. A i ruzmarin za fokaču :)))
Постави коментар