среда, 10. јун 2015.

Braunsi sa kremom belom čokoladom - Brwnis it cream top and white choco blocks



Ovo je vrlo lako za napraviti.Tajna fantastičnog ukusa je u kvalitetu čokolade za kuvanje koju koristitie. Ovaj Brauni je luksuznog izdanja  sa kremom sa mlevenom čokoladom i ekstra komadima bele čokolade na njemu.

Sastojci

Za kolač

1 šolja šećera
1/2_šolje istopljenog putera
2 jaja
300 g čokolade za kuvanje
1 kašičica vanile
1/2 šolje prosejanog brašna
1/2  kašičice praška za pecivo
naprstak soli




Za fil

200 ml punomasne slatke pavlake
100 g tamne izmrvljene čokolade za kuvanje
1 kašičica  vanila ekstrakta


50 g krupnih komada bele čokolade za dekoraciju


Priprema

Predgrejemo rernu na 175 stepeni Celzija


Istopimo puter pa dodamo u činiju sa šećerom i mutimo dok se šećer ne istopi
Dodamo vanilu i jaja i to dobro umutimo

Posebno na šepi sa vodom stavimo činiju u kojoj smo stavili čokoladu i na laganoj vatri ostavimo da se istopi.Voda a u šerpi da ne dodiruje činiju sa čokoladom



Kada se čokolada istopila, polovinu sipamo u smesu sa puterom,šećerom i jajima, a polovinu sačuvamo



Uspemo prosejano brašno, so, prašak za pecivo i mešajući sve sjedinimo u glatko testo i sipamo u plitku
tepsiju





Pečemo 15  minuta. Prelijemo ostatkom čokolade i ostavimo da se potpuno ohladi.





Za to vreme izmiksamo pavlaku i sitno izmrvljenu čokoladu i namažemo kolač kad se ohladio.

Pospemo sa malo čokolade i .dekorišemo komadima bele čokolade





Ja sam pravila još jednu varijantu sa nekoliko komada sa prelvenim kolačem sa komadima ananasa


Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer