петак, 12. јун 2015.

Jagnjeća Kapama sa livadskim kupsom *Lambs casserole wit Kale




Kod nas jagnjećeg i to vrlo kvalitetng mesa ima u izobilju. I svakakva jela sp
remam od njega. Ovo posebno volimo. Spada u recepte , hrana za dušu.

Sastojci


800 g jagnjećeg mesa u komadima
200 g luka (3 veće glavice), iseckane
600 g livadskog kupusa ,očišćenog od tvrde peteljke
3 ćena belog luka,iseckanog
3 šargarepe
ulje za prženje mesa
so, biber
1 Kašika aleve paprike
1  konzerva paradajza
rukohvat peršuna



Priprema

Izdinstamo crni i beli luk

Meso provučemo kroz brašno pa sa svih strana propržimo,


Dodamo paradajz, krčkamo na niskoj temperaturi 10tak minuta

Dodamo sve ostale sastojke,šolju vode i kuvamo još 30 minuta


Mi smo uz to jeli domaći integralni hleb sa semenkama bundeve-Kiselo mleko bi bilo divno ali ga ovde nema.


Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer