понедељак, 15. јун 2015.

Rolat čokacija * Choc pistacio roll



Vrlo jednostavan roalt s amalo sastojaka ali sa eksplozijom ukusa

Sastojci

2 jaja
1 šolja brašna
75 g šečera
80 ml pavlake
80 g tamne čokolade za kuvanje
80 g isitnjenih pistacija


Umutimo žumanca i šečer. Dodamo prosejano brašno. Posebno od belanaca umutimo čvrst šne. Dodamo u žumanca i pažljivo uspemo 1 Kašiku belog sirćeta,. Sjedinimo u glatku masu

Na ravnom plehu stavimo kuhinjski papir i spatulom izravnamo testo u pravougaonik debljine 3 cm



U predgrejanoj rerni, 170 stepeni Celzija pečemo 10 minuta

U nedjuvremenu  čokoladu i  polovinu pavlake istopimo  au ban marie , tj u posudi nad šerpicom sa vodom koja ne dodiruje dno posude.

Kad je testo pečeno premažemo ravnomerno čokoladu i pospemo iseckanim pistacijima polovinom količine iz sastojaka



Pažljivo držeći krajeve kuhnjskog papira rolamo.Ako testo na nekim mestima i pukne , ne brinite to će poktiti ulupana pavlaka .Premažemo je preko rolata, pospemo ostatkom pistacija





Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer