Svima koji su usred leta i roštiljaju..izvinte.Kod nas je zima mi ovako rustično.
Sastojci
3-4 cele anis zvezdice
Soja sos, prema ukusu, ja sam koristila 1/3-1/2 šolje
1-2 kašičice smedjeg šećera
3 velika komada oljuštenog i iseckanog svežeg djumbira
2 KašikeShaoshing (Shaoxing) pirinčanog vina .Ako ne možete nabaviti zamenite šerijem
1 kašičica čilija u prahu
pola crnog iseckanog luka
2 čena belog luka
- U velikoj činiji sipamo sve sastojke pa dobro promešamo.
- Utrljamo sa ovom marinadom svaku kolenicu.Pokrijemo plastičnom folijom i ostavimo nekoliko sati u frizžderu
- .Naredjamo u tepsiju i pospemo marinadom. Dospemo 1 šolju vode-Pokrijemo aluminijskom folijom i pečemo u rerni nekoliko sati.S vremena na vreme prelivamo marinadom iz tepsije.Posle sat i po okrenemo kolenice i nastavimo još do 2 sata.
- Kada je meso meko, izvadimo iz rerne i ostavimo ga da odmori
- Ako je potrebno dodamo vodu.
Нема коментара:
Постави коментар